Přístroje pro živé tvoření
Na vaření potřebujeme hrnce, na živou stravu nám stačí vlastní výbava. Ruce a zuby.
Díky tomu, že vezmeme dary přírody do rukou, můžeme procítit něco navíc, než jen "jídlo".
Rukama vnímáme jak jejich tvary, tak i jejich energii - vibraci.
Každá rostlina má svou vibraci a při její konzumaci nám svou energii předává.
Rukama se také přirozeně do úst trefíme, rukama si s potravinami dobře poradíme (oloupeme pomeranč).
Malé děti naprosto přirozeně tyto své "nástroje" používají. Díky tomu, že jsme se naučili vařit, potraviny změkly
a jsou horké, začali jsme své přirozené nástroje nahrazovat nástroji umělými.
A děti učíme se těmito "prodlouženými prsty" trefit do pusy, kam se jinak rukama trefí naprosto v pohodě.
Pokud jsou tyto nástroje dřevěné, je to ještě přijatelné.
Tím, že potraviny vaříme, nemusíme již tolik kousat. Naše čelisti a zuby jsou uzpůsobeny ke kousání rostlinné stravy,
ale díky překyselení organismu vlivem vařené stravy a způsobu života o tuto schopnost postupně přicházíme.
A opět nahrazujeme svou výbavu - máme umělé zuby.
Každý náš zub je energeticky propojen s určitým orgánem. I tím, že řádně nekoušeme, tyto orgány energeticky oslabují,
neboť vše je propojeno navzájem.
A tak bychom měli různé přístroje pro úpravu živých potravin používat co nejméně.
Živá strava není o tom, že si musíme vzít půjčku na nákup spousty přístrojů. Je o potravinách tak, jak je příroda
pro nás stvořila a přístroje můžeme využít jako občasný doplněk tvorby některých receptů.
Živá strava by se neměla stát co do složitosti protipólem vaření,
naopak, měla by nás osvobodit od času stráveném po nákupech v hypermarketech a od velkého množství
času stráveného v kuchyni.
1) SPIRALIZER
2) OSŤAVŃOVÁNÍ a ODŠŤAVŇOVAČE