Přístroje pro živé tvoření

Na vaření potřebujeme hrnce, na živou stravu nám stačí vlastní výbava. Ruce a zuby. Díky tomu, že vezmeme dary přírody do rukou, můžeme procítit něco navíc, než jen "jídlo". Rukama vnímáme jak jejich tvary, tak i jejich energii - vibraci. Každá rostlina má svou vibraci a při její konzumaci nám svou energii předává.

Rukama se také přirozeně do úst trefíme, rukama si s potravinami dobře poradíme (oloupeme pomeranč). Malé děti naprosto přirozeně tyto své "nástroje" používají. Díky tomu, že jsme se naučili vařit, potraviny změkly a jsou horké, začali jsme své přirozené nástroje nahrazovat nástroji umělými. A děti učíme se těmito "prodlouženými prsty" trefit do pusy, kam se jinak rukama trefí naprosto v pohodě. Pokud jsou tyto nástroje dřevěné, je to ještě přijatelné.

Tím, že potraviny vaříme, nemusíme již tolik kousat. Naše čelisti a zuby jsou uzpůsobeny ke kousání rostlinné stravy, ale díky překyselení organismu vlivem vařené stravy a způsobu života o tuto schopnost postupně přicházíme. A opět nahrazujeme svou výbavu - máme umělé zuby. Každý náš zub je energeticky propojen s určitým orgánem. I tím, že řádně nekoušeme, tyto orgány energeticky oslabují, neboť vše je propojeno navzájem.

A tak bychom měli různé přístroje pro úpravu živých potravin používat co nejméně. Živá strava není o tom, že si musíme vzít půjčku na nákup spousty přístrojů. Je o potravinách tak, jak je příroda pro nás stvořila a přístroje můžeme využít jako občasný doplněk tvorby některých receptů. Živá strava by se neměla stát co do složitosti protipólem vaření, naopak, měla by nás osvobodit od času stráveném po nákupech v hypermarketech a od velkého množství času stráveného v kuchyni.

1) SPIRALIZER

2) OSŤAVŃOVÁNÍ a ODŠŤAVŇOVAČE
























Návštěva:
©etikoterapie2009